Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Breaking News:

/Επικαιρότητα

4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.Σ.Ε.Ε. «ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στο ξενοδοχείο “ METROPOLITAN ” το 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Ε.Σ.Ε.Ε . με θ...

Διαβάστε επίσηςΠραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στο ξενοδοχείο “METROPOLITAN” το 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Ε.Σ.Ε.Ε. με θέμα «ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ : Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 έλαβε χώρα η γενική συνέλευση της Ε.Σ.Ε.Ε. 
Η αίθουσα συνεδρίου ήταν κατάμεστη και τις δύο ημέρες από αντιπροσώπους της Ε.Σ.Ε.Ε. από όλη την Ελλάδα. Για τον επαγγελματικό κόσμο της Τήνου στο συνέδριο παρευρέθησαν 

ο κ. Τσιμέκης Ανδρέας πρόεδρος και η κ. Λουκία Κολλάρου γενική γραμματέας του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Ε.Σ.Ε.Ε.

Την Παρασκευή στο δείπνο εργασίας που δόθηκε από την Ε.Σ.Ε.Ε. χαιρέτισαν το συνέδριο ο Έλληνας Επίτροπος στην Ευρώπη κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς και οι Ευρωβουλευτές μας κ.κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιώργος Κύρτσος, Νίκος Ανδρουλάκης και Κώστας Παπαδάκης. Επίσης, χαιρετισμό απεύθυνε και ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

Το Σάββατο οι πέντε θεματικές ενότητες του προγράμματος του συνεδρίου ήταν:

1η ενότητα : «Μικρομεσαία επιχείρηση: Πρωταγωνιστής της ανάπτυξης σε Ελλάδα και Ευρώπη» με ομιλητές τους κ.κ. Γ. Μαρκοπουλιώτη, Επικεφαλή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Χ. Στάικο τ. Πρόεδρος του ENTERPRISE GREECE, 

Κ. Ανδρόπουλο, Υπεύθυνο Μονάδας Προγράμματος COSME και Πολιτικών ΜμΕ, Γ. ∆. Εσωτερικής Αγοράς Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Θ. Θανόπουλο πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

2η ενότητα: «Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα & Χρηματοδότηση», με ομιλητές τους κ.κ. 

Δ. Οικονόμου, εκπρόσωπο της Eurobank, Ν. Μυρτάκη, εκπρόσωπο των συνεταιριστικών τραπεζών, Α. Γεωργακάκη, πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ, Δ. Παπανδρέου από το τομέα της συμβουλευτικής της EBRD και Α. Μητσοτάκη (Action Finance Initiative).

3η ενότητα: «Τοπική αυτοδιοίκηση και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Η περίπτωση των Open-malls» με ομιλητές τους κ.κ. Ε. Φωτονιάτα ειδική γραμματέα, Δ. Αυλωνίτη Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, Γ. Μώραλη, Γ. Γαβρίλη και Κ. Αγοραστό εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

4η ενότητα: «Επιτυχημένες στρατηγικές μικρομεσαίων επιχειρήσεων και Οικογενειακές Επιχειρήσεις» με ομιλητές τους κ.κ. Γ. Δουκίδη , Ι. Πεπελάση, Π. Σκαγιά,. Δ. Ράντο, 

Γ. Σακελλαρόπουλο 

5η ενότητα: «Η συνεργασία ως παράγοντας επιτυχίας» με ομιλητές τους κ.κ. Θ. Γιαρμενίτη, 

Δ. Κυριακόπουλο και Δ. Κοσμίδη.

Τελειώνοντας το συνέδριο ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης σημείωσε τα ακόλουθα:

«Το 4ο Συνέδριο της ΕΣΕΕ με θέμα «Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα – Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ανάπτυξης» επιχείρησε να συμβάλει στο διάλογο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τοποθετώντας το εμπόριο και την μικρή και μεσαία επιχείρηση στο επίκεντρο της σύνθεσης των παραδοσιακών και καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών. Εστιάσαμε λοιπόν το ενδιαφέρον μας και προσπαθήσαμε να δώσουμε ρεαλιστικές απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: 
•Με ποιό τρόπο οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα γίνουν πιο αποδοτικές και λειτουργικές με απαραίτητη προϋπόθεση την οργάνωση τους στην οικονομία δεδομένων; 
•Ποιά ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία είναι απαραίτητα και διαθέσιμα σήμερα για τους ΜμΕ επιχειρηματίες; 
•Πότε θα επαναλειτουργήσουν οι ελληνικές τράπεζες και πως θα ρυθμιστούν τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων; 
•Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα στα οποία μπορούν να στηρίξουν την στρατηγική τους; 
•Πως μπορούν να συνεργαστούν με τη τοπική αυτοδιοίκηση για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου; 
•Ποιός θα είναι ο ρόλος της ΕΣΕΕ, και των Εμπορικών Συλλόγων σε όλες αυτές τις διαδικασίες;»Την Κυριακή 22 Απριλίου στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Σ.Ε.Ε. μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των μελών :

· Τα κόκκινα δάνεια και η ανάγκη διευθέτησής τους: είναι διαπιστωμένο ότι λίγοι οφείλουν τα πολλά και πολλοί τα λίγα και άρα οι αναγκαίες ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν χωρίς ιδιαίτερες απώλειες για την οικονομία και την κοινωνία.

· Ο εξωδικαστικός μηχανισμός: Είναι το μοναδικό εργαλείο που αυτήν την στιγμή είναι διαθέσιμο στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και αυτό που προέχει είναι να καταστεί πιο λειτουργικό και περισσότερο προσβάσιμο στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

· Η φορολογία: Ο εμπορικός κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει τα αντίμετρα και ζητάει άμεση μείωση της υπερφορολόγησης της επιχειρηματικότητας.

· Οι ασφαλιστικές εισφορές: Ενόψει της προσεχούς δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ, οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις αναμένουν να δουν πως θα διαμορφωθεί το τοπίο, ελπίζοντας στην εξισορρόπηση ενός συστήματος που στην παρούσα φάση του προβλέπει μεν χαμηλές εισφορές για μία μερίδα ασφαλισμένων, με μηδενική ωστόσο ανταπόδοση και σύνταξη.

· Η υλοποίηση ενός επιχειρηματικού ακατάσχετου λογαριασμού, ο οποίος εξαγγέλθηκε αλλά δεν πραγματοποιήθηκε: Μέσω του λογαριασμού αυτού, η επιχείρηση θα μπορεί να ικανοποιεί βασικές λειτουργικές ανάγκες και υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ, τους εργαζομένους και τους προμηθευτές της.

· Οι εναλλακτικές μέθοδοι χρηματοδότησης μπροστά στην ανυπαρξία της τραπεζικής: Μικροδάνεια, crowd funding και εταιρικές εγγυήσεις μπορεί να αποτελέσουν τα εργαλεία που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, μέχρι την επανέναρξη της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. (Πηγή: δελτίο τύπου Ε.Σ.Ε.Ε.) 

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια