Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Breaking News:

/Επικαιρότητα

Η Φάρμα Μπράλου έπιασε λιμάνι στην Τήνο

Με εγγυημένα εξαιρετικό κρέας και με μεγάλο σεβασμό στα τοπικά υλικά και τις σπεσιαλιτέ του νησιού, το εστιατόριο της   Φάρμας Μπράλου  ...

Διαβάστε επίσης
Με εγγυημένα εξαιρετικό κρέας και με μεγάλο σεβασμό στα τοπικά υλικά και τις σπεσιαλιτέ του νησιού, το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου έπιασε λιμάνι στην Τήνο (Λ. Σταυρού – Κιονίων, τηλ.: 22830-26.559). Για την ακρίβεια σερβίρει σε ένα από τα πιο όμορφα και ήρεμα σημεία στο κέντρο – απόκεντρο, μόλις μερικά μέτρα από το καινούργιο λιμάνι. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να απολαύσεις τους ήχους του κύματος που σκάει στα πόδια σου, χωρίς να σε εμποδίζει η οχλαγωγία του αστικού τύπου κέντρου που έχει το νησί. 
Το επιτυχημένο μοτίβο της μοντέρνας χασαποταβέρνας, όπου ο πελάτης βλέπει και επιλέγει ωμό το κρέας που θα του ψήσουν στα κάρβουνα, είναι και στην Τήνο η βάση του εστιατόριου. Από εκεί και πέρα, συγκριτικά με το εστιατόριο της Αθήνας, όλα τα πιάτα έχουν «μεταμορφωθεί» με τα τοπικά υλικά του νησιού. Οι κρέμες τυριών δημιουργούνται μόνο με τοπικά τυριά, όπως το βολάκι και η κρεμώδης γραβιέρα του Συνεταιρισμού, οι σαλάτες με τις πεντανόστημες ντομάτες, κολοκυθάκια και μελιτζάνες που επιλέγουν και αγοράζουν καθημερινά οι υπεύθυνοι από την τοπική λαϊκή των παραγωγών. 
Οι σεφ Αγαπητός Τσακαλάκης και Παναγιώτης Ζώκος καλωσορίζουν τους επισκέπτες τους με μία συγκλονιστική μελιτζανοσαλάτα τύπου Αγιορείτικη και κρέμα τυροκαυτερής, αλλά και ζεστά ψωμάκια που ζυμώνονται καθημερινά στην κουζίνα. 
Από τα πρώτα πιάτα που δοκίμασα, ήταν τα σπαράγγια με αβγό ποσέ, λούζα και κρέμα γραβιέρας Τήνου, βινεγκρέτ μουστάρδας με λάδι τρούφας. Έγλειψα το πιάτο! Τα σπαράγγια ήταν άψογα ψημένα, το αβγό με υγρό κρόκο γέμιζε και έδενε γευστικά ολόκληρο το δημιούργημα. Οι ισορροπίες με τις οξύτητες και την αλμύρα της κρέμας τυριού έδιναν τόση γευστική ένταση, που δεν ήθελα να τελειώσει. 
Ακολούθησε κρεατόπιτα με μοσχαρίσια ουρά και ποντίκι, μυρωδικά από το νησί και σος γιαουρτιού. Λεπτό, τραγανό φύλλο για να θυμίζει παράδοση, μιας και τα νησιά παλαιότερα δεν είχα σιτηρά για να φτιάξουν τα πλούσια φύλλα που έκαναν τις πίτες στη Στερεά Ελλάδα. 
Τα τηγανιτά κολοκυθάκια (κεντρική φωτογραφία) εδώ τα προμηθεύονται καθημερινά από την λαϊκή αγορά. Τα κόβουν λεπτά σαν σερπαντίνες, τα αλευρώνουν και τα τηγανίζουν σε ντόπιο λάδι. Τόσο τραγανά και γευστικά δεν έχω δοκιμάσει πουθενά αλλού. Συνοδεύονται από γιαούρτι με δυόσμο για φρεσκάδα!
Στο μενού βρήκα και μία φάβα Σαντορίνης, την οποία και δοκίμασα. Περίεργο υλικό, μιας και έχει έντονα γήινη γεύση και χρειάζεται πολύ καλή συνταγή για να βγάλει τον καλό της χαρακτήρα. Στη Φάρμα Μπράλου την είχαν περιποιηθεί ιδιαίτερα και την είχαν ανεβάσει σε άλλο γευστικό επίπεδο. Η φάβα σερβίρεται σε μορφή μους, με τηγανισμένη κάπαρη Τήνου και μαριναρισμένη ντομάτα με βασιλικό και λάδι σκόρδου, ενώ αβγοτάραχο τριμμένο για γαρνιτούρα, της δίνει μια εσάνς από την αλμύρα και το ιώδιο της θάλασσας!
Και ήρθε η στιγμή που ακούμπησε στο τραπέζι το ριζότο - γευστικός τυφώνας. Εξαιρετικά χυλωμένο ρύζι, ψημένο ώστε να χτυπάει ελάχιστα στο δόντι, με άγρια ρόκα, λεμόνι και αγκινάρες Τήνου στο λάδι. Πραγματικά ήταν τόσο νόστιμο, που πήρα και δεύτερο πιάτο, με το φόβο της γαστρορραγίας στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Λατρεία! 
Τα τηγανιτά κεφτεδάκια με δυόσμο είχαν για γανιτούρα φλοίδες τραγανής τηγανιτής πατάτας και συνοδεύονταν από γιαούρτι με λάδι από καυτερή πιπεριά. Ήταν πραγματικά από άλλο κόσμο! Τραγανά και ζουμερά, με την πατατούλα να συμπληρώνει γεύση και υφή και το γιαούρτι να το βοηθάει να τονίσει ακόμη περισσότερο τις γεύσεις του.  
Ακολούθησαν διάφορες κοπές από κρέατα σιτεμένα, όλα ελληνικής εκτροφής και παραγωγής. Black Angus που αναπαράγει στην Ελλάδα αποκλειστικά η Φάρμα στη Φθιώτιδα, αλλά και ένα flank steak wagyu, ψημένα ακριβώς όπως τα ζήτησα. Ζουμερά, σωστά αλατισμένα, με ελάχιστη τη γεύση της σχάρας και το κάπνισμα του κάρβουνου, που τους έδιναν ακόμη μεγαλύτερη  αξία!
Επικεφαλής της κουζίνας είναι ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια