Χορός με φόντο το Αιγαίο.

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου η υπαίθρια γλυπτοθήκη "Φαέθων Γρυπάρης" ζωντάνεψε με την παρουσία της ομάδας της Γεωργίας Ράπτη κ δυό χορευτριών,  από την Αθήνα.

Η δυναμική μουσική απλώνονταν στο χώρο λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα καθώς οι χορεύτριες άλλοτε μαζί, άλλοτε σε ζευγάρια κινούνταν παράλληλα ή γύρω από τα γλυπτά αποδίδοντας συμβολικά τη χορογραφία της δασκάλας τους με θέμα τη μητρότητα, θεματολογία που κυριαρχεί στα έργα του γλύπτη. 


Ο χορός άλλοτε τελετουργικός, άλλοτε δυναμικός συνέπαιρνε τους θεατές που ακολουθούσαν από κοντά το δρώμενο.  Ο καιρός θαυμάσιος, η διάθεση ανεβασμένη μέσα στο ιδιαίτερο περιβάλλον με τη μυρωδιά του θυμαριού και της ρίγανης δημιουργησε στιγμές μοναδικές για το πλήθος των Τηνίων και των επισκεπτών που παρακολουθούσαν την παράσταση.

Το χειροκρότημα πολύ θερμό κ παρατεταμένο στο τέλος για τη χορογράφο και τη ωραία παρουσία όλων όσων συμμετείχαν. 

Μεταξύ των θεατών ήταν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μανωλης Σώχος, ο πρώην δήμαρχος κ. Σάββας Απέργης, ο πρόεδρος του ΙΤΗΠ κ. Ευάγγελος Γκιζης κ.α.

Εμπειρία μοναδική, που πρόσθεσε μια ακόμα καλλιτεχνική δραστηριότητα στο νησί μας στα πλαίσια εορτασμού του έτους Γ. Χαλεπά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.