Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Breaking News:

/Επικαιρότητα

Το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» παρουσιάστηκε στο Λονδίνο

Με το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέδειξε τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 σ...

Διαβάστε επίσης

Με το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέδειξε τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 στη βρετανική πρωτεύουσα

Έκλεψε τις εντυπώσεις το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίασή του που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο εστιατόριο « Sky23» του ξενοδοχείου Hilton London Metropole, στο Λονδίνο, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέτας Παπαβασιλείου.

Τα ντόπια προϊόντα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου κέρδισαν και τους ποιο απαιτητικούς λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας, μέσα από τις υπέροχες και πρωτόγνωρες γεύσεις που δημιούργησαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στη διάρκεια της εκδήλωσης για το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό.
Την πρωτοβουλία για την παρουσίαση στις διεθνείς τουριστικές αγορές είχε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, και ο πρόεδρός της Παναγιώτης Τοκούζης. Το «Καλάθι Πρωινού» του Νοτίου Αιγαίου, ως πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019 και στόχο έχει να προωθήσει τα τοπικά,παραδοσιακά προϊόντα κάθε νησιού ξεχωριστά στους επισκέπτες των τουριστικών καταλυμάτων και να επιτύχει στην πράξη την διασύνδεση του Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.
Η πλειάδα των επισκεπτών της WTM απόλαυσε τις υπέροχες γεύσεις των εδεσμάτων που ετοίμασαν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
Τα μέλη της Λέσχης που εργάστηκαν με δημιουργική φαντασία και έδωσαν την ψυχή τους για την επιτυχία της παρουσίασης ήταν: Κωνσταντίνος Μπουγιούρης , Παναγιώτης Μένανδρος και Δημήτρης Πλυτάς , με επικεφαλής των πρόεδρο της Λέσχης αρχιμαγείρων Νίκο Χριστοφόρου.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκετο «πάντρεμα» της γαστρονομίας τωννησιών του Αιγαίου, σε μια προσπάθειαπροβολής των περισσοτέρων προϊόντωνπου παράγονται στα νησιά μας.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρίανα γευθούν από τον μπουφέ ροδίτικηλαδόπιτα, μέλι Ρόδου και Καλύμνου,χαρουπόπιτα γεμιστή με αρωματικά,μυκονιάτικο, μαρμελάδα Νάξου, χαλβαδόπιτα,μους ταραμά, μυκονιάτικο ήλιο, σίσερα(αλλαντικό) κρεμιδόπιτα Μυκόνου, φάβαΣαντορίνης, γλυκό κίτρο Νάξου, γλυκόντοματάκι και σταφύλι Κω, αλμυρούςλουκουμάδες , και άλλα που πραγματικάεντυπωσίασαν τους ανθρώπους του τουρισμούπου έπλεξαν διθυράμβους στους εμπνευστέςκαι δημιουργούς της εκδήλωσης.
Στην παρουσίαση του προγράμματος «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» έδωσαν δυναμικά το «παρών» εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών οργανισμών και φορέων, δημοσιογράφοι από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.
Οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται υπό την «ομπρέλα» του φιλόδοξου προγράμματος «Καλάθι Πρωινού» της ΣΕΤΚΕ, που στόχο έχει τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα, με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.
Είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τις οποίες ετοίμασαν σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, χρησιμοποιώντας αγνά προϊόντα της περιοχής και τις καλύτερες πρώτες ύλες, από τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές.
Σκοπός του προγράμματος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, που παρουσιάστηκε επίσημα ένα χρόνο πριν, και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη φετινή, τουριστική περίοδο, σε Ρόδο και Κεφαλονιά, από ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα, τα οποία έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση, είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας και η καθιέρωσή της σε δημοφιλή,γαστρονομικό προορισμό.
Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε:
«Πολιτισμός, αθλητισμός, γαστρονομία είναι το τρίπτυχο που στηρίζονται οι τουριστικές δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τη γαστρονομία του τόπου μας και τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα των νησιών, μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο, που είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές και η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό, εμπλουτίζοντας την εμπειρία για τους επισκέπτες των νησιών μας »
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης
«Η παρούσα περιφερειακή αρχή από την αρχή έθεσε ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των ντόπιων , τοπικών προϊόντων που παράγουν τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Σήμερα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι , από την αποδοχή που είχε η παρουσίαση του προγράμματος «Το Καλάθι Πρωινού» του Νοτίου Αιγαίου , που δείχνει πως ο αρχικός στόχος μας , που δουλέψαμε με σχέδιο και σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων , επιτεύχθηκε. Τα νησιά μας έχουν τεράστιο πλούτο , τα τοπικά προϊόντα τους , που εμείς , καταφέραμε με στοχευμένες δράσεις να τα αναδείξουμε σε πολλές χώρες»
Η εκδήλωση αποτελεί δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste the Seasons, της Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια