Το γαλλικό κανάλι T.V. "VOYAGE" στην Τήνο.


Το διάστημα αυτό και συγκεκριμένα από το  Σάββατο 24 Νοεμβρίου μέχρι και  τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου βρίσκονται στο νησί μας γάλλοι δημοσιογράφοι προκειμένου να γίνουν τα γυρίσματα  για ένα ντοκιμαντέρ για το γαλλικό κανάλι T.V. "VOYAGE" που καταγράφει  τους θησαυρούς της UNESCO.

Η ίδια παραγωγή έκανε  επεισόδια στην  Ιταλία, στη Γαλλία και στην  Ισπανία και η σειρά θα ολοκληρωθεί με ένα επεισόδιο για τα θαύματα της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς που ταξινομούνται στην UNESCO.

Ο στόχος είναι στο ντοκιμαντέρ  να φανούν εκπληκτικές τοποθεσίες στην Ελλάδα, που κατατάσσονται στην ταξινόμηση της UNESCO. Εξ ου και η επιλογή ορισμένων θαυμάσιων τόπων όπως οι Δελφοί, η Αθήνα, η Ρόδος, τα  Μετέωρα και η Τήνος.  Μέσα από το ντοκιμαντέρ θα φανεί η φυσική ομορφιά του καθενός τόπου σε συνδυασμό με την τέχνη.

Εκτός από τις ομορφιές του τόπου μας το συνεργείο θα καταγράψει και θα επισκεφτεί το Μουσείο – σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της Πειραιώς καθώς επίσης τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου όπου θα έχει συνάντηση και συνέντευξη με το Διευθυντή της Σχολής κ. Λεωνίδα Χαλεπά και τα παιδιά που φοιτούν στη Σχολή.

Ο Δήμος Τήνου συνδράμει το εγχείρημα αυτό και η κ. Βαλεντίνα Γαβριελάτου έχει αναλάβει εθελοντικά τη ξενάγηση και τη μετάφραση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.