Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Πρόσφατες Ειδήσεις

/latest

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Κατηχητικών Τήνου (ΦΩΤΟ)

Νεανικός Παλμός και ενθουσιασμός στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας για τη Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικ...

Διαβάστε επίσης
xmas tinos 48
Νεανικός Παλμός και ενθουσιασμός στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας για τη Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Νήσου Τήνου.
Πλημμύρισε το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας στην καρδιά της πόλεως της Τήνου για την εορτή των Κατηχητικών Σχολείων. Κατέκλυσαν με την παρουσία τους Γονείς, οικογενείς και φίλοι των μαθητών των Κατηχητικών της ιεράς νήσου.
Εντυπωσίασε το Προσχολικό Κατηχητικό Σχολείο με το θεατρικό δρώμενο "Χριστός Γεννάται".
Αφύπνισε συνειδήσεις το θεατρικό δρώμενο των μαθητών του Δημοτικού με την παρουσίαση των παιδιών που αναζητούν καταφύγιο στην Πατρίδα μας και μια ελπίδα για το αύριο.
Συγκίνησε το θεατρικό δρώμενο του Μέσου και Ανώτερου Κατηχητικού με το έργο "Ο Άγιος Βασίλης των φτωχών" με την αρίστη απόδοση και τα πηγαία και αυθόρμητα μηνύματα που καρδιακά έδωσαν τα παιδιά.
Γέμισε ελπίδα η Παιδική-Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού μουσικής και θεολογίας κ. Αλεξάνδρου Χατζίρη.
Κατένυξε τις ψυχές η Βυζαντινή Εκκλησιαστική χορωδία με τους ωραίους εόρτιους ύμνους υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου και Μουσικοδιδασκάλου κ. Στυλιανού Κοντακιώτη.
Ξεσήκωσε θύελλα χειροκροτημάτων η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ με τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Κάλαντα υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Νικολάου Γιαννίτση.
Όλα τα ανωτέρω έγιναν με τη συνδρομή και τη βοήθεια των Κατηχητών, των Κληρικών, των συνεργατών του Ποιμαντικού-Νεανικού έργου στην Ιερά Νήσο Τήνο κάτω από την καθοδήγηση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και του Διευθυντού των Κατηχητικών Σχολείων του νησιού Πρωτοπρ. Στυλιανού Τουφεκλή.
Η εκδήλωση άρχισε με την προσευχή από έναν μαθητή του Κατώτερου Κατηχητικού, με εισαγωγική ομιλία του π. Στυλ. Τουφεκλή, με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ ο οποίος ευχαρίστησε όλους και ιδιαιτέρως τον Αρχιερατικό Επίτροπο και απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους είπε: «αν προσφέρουμε το παιδί μας στον Χριστό τότε θα χριστοποιήσουμε τη ζωή του και θα τον παραδώσουμε αύριο στην κοινωνία ως ολοκληρωμένο άνθρωπο που τόσο το χρειάζεται η εποχή μας» και ευχαρίστησε τους παρόντες.
Ο καθηγητής θεολόγος κ. Αλέξανδρος Χατζίρης ομίλησε με ένα σύντομο θεολογικό κείμενο με τίτλο "Η σημασία της ενανθρώπισης του Χριστού για την πνευματική πορεία του ανθρώπου".
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος προ του τέλους της εκδήλωσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, τον Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ιεράς Νήσου Τήνου κ. Αθανάσιο Μαρτίνο μετά της ομοζύγου του Μαρίνης και των οικογενών τους, τον Διευθυντή των Κατηχητικών της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Στυλ. Τουφεκλή και όλους τους Κατηχητές Κληρικούς και λαϊκούς, τόν Μουσικολογιώτατο Εκπαιδευτικό Μουσικής και Θεολογίας και Πρωτοψάλτη κ. Αλέξανδρο Χατζίρη και τούς νέους και τις νέες των Νεανικών-Παιδικών Χορωδιών και της Ορχήστρας, τον Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας κ. Στυλιανό Κοντακιώτη και τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας, τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ κ. Νικόλαο Γιαννίτση και τα μέλη της Φιλαρμονικής, τις ελλογιμώτατες εκπαιδευτικούς Αναστασία Χατζίρη, Δέσποινα Κουσουνάδη και Χριστίνα Ντόκου για την σκηνική και τεχνική επιμέλεια, τον βιβλιοθηκάριο του ΠΙΙΕΤ κ. Νικόλαο Γκίζη, τον κ. Σάκη Τρίκκη για την προσφορά των ηχητικών μηχανημάτων και τους κυρίους Πέτρο Σανταμούρη και Μιχαήλ Περιβολαράκη για το χειρισμό των ηχητικών καθώς και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, τον κ. Λουκά Τριανταφυλλόπουλο και τη Δήμητρα Φανερού για την τεχνική υποστήριξη, το τυπογραφείο ΤΥΠΟΣ Παναγιώτη Τουφεκλή, το ανθοπωλείο Μαργαρίτα Μαραγκού, το εργαστήριο εκκλησιαστικών ειδών Κωνσταντίνου και Ιωάννας Βιδάλη και τα ζαχαροπλαστεία Χάλαρη για τις προσφορές τους, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των Σχολείων του νησιού για τη βοήθειά τους.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Έπαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Γιαγιάς, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος, η Αντιδήμαρχος κ. Αναστασία Δεληγιάννη, ο Λιμενάρχης Σύρου κ. Ιωάννης Βαμβακούσης, ο Λιμενάρχης Τήνου κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, ο Υπολιμενάρχης Τήνου κ. Ανδρέας Μάρκου, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πολιτευτές των Κυκλάδων Χρήστος Πολατσίδης του ΚΙΝ.ΑΛ. και Φίλιππος Φόρτωμας της Ν.Δ., εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του νησιού
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου αναμετέδωσε ζωντανά όλη την εκδήλωση.
Στο τέλος διενεμήθησαν ευλογίες προς όλους τους παραστάντες με μία εικόνα της Γεννήσεως.
Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

Δεν υπάρχουν σχόλια