Αποκολλήθηκε το Φ/Γ ΕΙΡΗΝΗ που είχε προσαράξει σε αμμώδη αβαθή του παλιού λιμένα Μυκόνου

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση αποκόλλησης των μικρού φορτηγού «Ειρήνη» που είχε προσαράξει από προχθές τα μεσάνυχτα εντός του παλαιού λιμένα Μυκόνου σε αμμώδη αβαθή, ενώ μετέφερε αμμοχάλικο.
Προσάραξη του Φ/Γ πλοίου »ΕΙΡΗΝΗ» ΝΠ 7147, με επτά (07) μέλη πληρώματος, σημειώθηκε βραδινές ώρες χθες, σε αμμώδη αβαθή στον Παλαιό Λιμένα Μυκόνου.
Το »ΕΙΡΗΝΗ», έμφορτο με  915,260 μετρικούς τόνους αμμοχάλικο, τους οποίους πρόκειται να ξεφορτώσει στη Μύκονο, προσάραξε λόγω θραύσης των κάβων πρόσδεσης, ως συνέπεια των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ “ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18” Ν.Π. 10966, με τη συνδρομή του οποίου το »ΕΙΡΗΝΗ» αποκολλήθηκε απογευματινές ώρες σήμερα και προσδέθηκε με ασφάλεια στον Παλαιό Λιμένα Μυκόνου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού επιθεώρησης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Στο μικρό φορτηγό στο οποίο επέβαιναν επτά άτομα ως πλήρωμα οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, αμέσως μετά την προσάραξη του έγινε επιθεώρηση από δύτες προκειμένου να ελεγχθούν τα ύφαλα του και κατόπιν όταν διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης άρχισε η επιχείρηση αποκόλλησης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.