Βροχή καταγγελιών για νέα αυθαίρετα στη ΜύκονοΒροχή καταγγελιών στη Μύκονο για αυθαιρεσίες με τα παράνομα μπετά να πέφτουν τη νύχτα και τους εργάτες να δουλεύουν με φακούς στις 4 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, «ντύνουν» τις παράνομες οικοδομές με δίχτυ παραλλαγής για να μην διακρίνονται με το ξημέρωμα οι αυθαίρετες εργασίες. Μέχρι και Επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης έκαναν την εμφάνιση τους …

Στη Μύκονο, εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε ότι οι εκσκαφείς βάζουν μπρος μέσα στο μαύρο σκοτάδι, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας αδιαφορώντας επιδεικτικά για το αν θα γίνουν αντιληπτοί. «Οι εργάτες, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί, είναι αναλώσιμοι για τα αφεντικά τους. Κάντε μια βόλτα στις οικοδομές και θα καταλάβετε πόσοι μετανάστες χωρίς χαρτιά δουλεύουν αυτή τη στιγμή και υπό ποιες συνθήκες», λένε στο protothema.gr παράγοντες του νησιού που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Οι πολεοδομικές Αρχές είναι αντιμέτωπες σε σωρεία επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών, ενώ στο νησί επισκέφτηκαν πρόσφατα και επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης προκειμένου να ελέγξουν το καθεστώς χορήγησης των πολεοδομικών αδειών.

H Μύκονος, που αν και αποτελεί το «βαρύ χαρτί» του ελληνικού τουρισμού, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί με τη «βούλα» της Δικαιοσύνης, ως το μεγαλύτερο αυθαίρετο των Κυκλάδων.

Καταγγελίες για ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή Καλαφάτης

Η τελευταία υπόθεση που απασχόλησε τις πολεοδομικές υπηρεσίες, αφορά στις καταγγελίες των στενών συγγενών του εκλιπόντος σχεδιαστή κοσμημάτων Ρινάλντο Γκαβέλο. Η σύζυγος του Μάρθα και η κόρη του Ελισάβετ Γκαβέλο κατήγγειλαν στις αρμόδιες Αρχές τις εργασίες για την κατασκευή ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην περιοχή Καλαφάτης, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για ημιτελή οικοδομήματα που σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν με το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.