Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Breaking News:

/Επικαιρότητα

Ο Μάκης Πρωτόπαπας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαική Συσπείρωση Τήνου.

Πρωτόπαπας Ιάκωβος (Μάκης) Υποψήφιος Δ.Σ. με τη Λαική Συσπείρωση Τήνου. Πλησιάζοντας στις εκλογές της 26ης Μάη, υποψήφιοι δήμαρχοι ...

Διαβάστε επίσης

Πρωτόπαπας Ιάκωβος (Μάκης)
Υποψήφιος Δ.Σ. με τη Λαική Συσπείρωση Τήνου.

Πλησιάζοντας στις εκλογές της 26ης Μάη, υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που δηλώνουν από αδέσμευτοι κι ανεξάρτητοι, μέχρι υπερκομματικοί και ακομμάτιστοι, έχουν ξαμοληθεί στη Χώρα και στα χωριά της Τήνου, φορτωμένοι με υποσχέσεις για τους ψηφοφόρους του νησιού. Νομίζουν ότι ερχόμενοι εκ της πλαγίας οδού, μπορούν να σβήσουν το παρελθόν τους και να κρύψουν τις πραγματικές προθέσεις τους. Αν και παρουσιάζονται σαν να βγήκαν από παρθενογέννηση, ειναι οι ίδιοι άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν στη διοίκηση του δήμου Τήνου και εφάρμοσαν την αντιλαική πολιτική κυβέρνησης - Ε.Ε. Την πολιτική που επέβαλε, περικοπή 60 - 70% της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δημους, περικοπή θέσεων εργασίας, περικοπή κοινωνικών παροχών, κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, πλειστηριασμούς, ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Την εγκληματική πολιτική, που είναι υπεύθυνη για τα ασυντήρητα απορριμματοφόρα του δήμου, για τα φθαρμένα ελαστικά τους, για το μειωμένο εργατικό προσωπικό. Το πόρισμα του πραγματογνώμονα, που είδε το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύει ότι το δυστύχημα στην Ποταμιά με τους δυό αδικοχαμένους εργαζόμενους, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής αδιαφορίας, η οποία πρέπει να τιμωρηθεί.

Κι ενώ εδώ και πολλά χρόνια είναι τα ίδια πρόσωπα που διοικούν το δήμο Τήνου (και τον πρώην δήμο Εξωμβούργου) έρχονται, ως συνήθως, ξεδιάντροπα να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να υποσχεθούν ότι θα αγωνιστούν για την πρόοδο του νησιού, για μια Τήνο πραγματικό παράδεισο. Προεκλογικά ξαναθυμήθηκαν το προβληματικό λιμάνι της Τήνου το οποίο θα κάνουν υπερσύγχρονο. Τώρα νοιάστηκαν για τα χωριά που εξ αιτίας τους έχουν εγκαταλειφθεί (καθαριότητα, φωτισμός κ.α). Ξαφνικά βγάζουν και τον "άσσο απ το μανίκι τους" και δεσμεύονται πως δεν θα υπάρξει στο εξής πρόβλημα με το νερό.


Εχουν λύσεις για όλα τα ζητήματα, στην υγεία, στην παιδεία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό. Τρελαίνουν τον κόσμο με χίλιες δυό υποσχέσεις αρκεί να πετύχουν το στόχο τους, να του κλέψουν την ψήφο. Το μόνο που έντεχνα αποκρύπτουν όλοι αυτοί οι "ανεξάρτητοι" είναι ότι με τα ψίχουλα της κρατικής χρηματοδότησης, δεν μπορούν πλέον ούτε σχολεία να συντηρήσουν, ούτε αθλητικές εγκαταστάσεις, ούτε να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην παιδεία, στην υγεία, στον αθλητισμό, με αποτέλεσμα οι γονείς και οι δημότες να συνεχίσουν να βάζουν όλο και περισσότερο το χέρι βαθειά μέσα στην τσέπη τους.


Οσο λοιπόν αυτοί οι "ανεξάρτητοι" κι αν μοχθούν να παρουσιαστούν διαφορετικοί ο ένας απ τον άλλο, οι μεταπηδήσεις στελεχών από τη μια παράταξη στήν άλλη φανερώνουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους. Για παράδειγμα ενώ προωθείται η ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας του δήμου, ενώ παραχωρούνται κάθε τόσο νέα τμήματά της σε εργολάβους, δεν τολμάνε στις περιοδίες τους, να αναφερθούν πάνω σ αυτό το θέμα. Τι να πούνε;; Οτι δεν υπάρχουν χρήματα να επισκευαστούν τα απορριμματοφόρα και να προσληφθεί εργατικό προσωπικό, αλλά βρίσκονται αμέσως χρήματα προκειμένου να παραχωρηθούν δραστηριότητες της καθαριότητας στους εργολάβους;;


Η Λαική Συσπείρωση Τήνου θέλει ένα δήμο που θα διεκδικεί και θα στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση, την ΕΕ, ένα δήμο που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των λαικών στρωμάτων. Μια διοίκηση που θα δώσει ανάσες στο λεηλατημένο εισόδημα των εργαζομένων και επαγγελματιών και θα στηρίξει τις χιλιάδες οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Που θα βελτιώσει τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει ο δήμος. Δίκαιη πόλη προς όλους σημαίνει οι κάτοικοι να έχουν δουλειά με δικαιώματα, δωρεάν και καθολικά συστήματα Παιδείας, Υγείας, ασφάλισης, φροντίδας για το παιδί και τους ηλικιωμένους. Αυτός ο στόχος απαιτεί να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε την κοινωνία της εκμετάλλευσης.

Ψηφίζουμε Λαική Συσπείρωση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές
Καλή δύναμη σε όλους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια