Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Πρόσφατες Ειδήσεις

/latest

Παντελής Αρμάος: Ανοιχτή Ενημερωτική Επιστολή

Μάιος 2019  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, Φίλες και Φίλοι.  Μετά από μια χρονική περίο...

Διαβάστε επίσης

Μάιος 2019 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, Φίλες και Φίλοι. 


Μετά από μια χρονική περίοδο 2 θητειών ανιδιοτελούς ενασχόλησης με τα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχα σχεδόν καταλήξει να μην συνεχίσω. 

Κατά την πρώτη περίοδο στην αντιπολίτευση του Δήμου, μια μικρή ομάδα εκλεγμένων συμβούλων, υπό τον αείμνηστο Σίμο Ορφανό, δουλέψαμε με συλλογικότητα, με προτάσεις και ενωτικό πνεύμα, υποβοηθώντας κριτικά, τη Δημοτική Αρχή να επιτύχει για το καλό του νησιού μας. Ήταν αναμφίβολα μια γόνιμη περίοδος. 

Στην επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο ως Συμπολίτευση πλέον, αφού είχε εκτιμηθεί η ως τότε προσπάθειά μας, ξεκινήσαμε ελπιδοφόρα. Αφελείς όμως όπως εγώ «είχαμε υπολογίσει χωρίς τον ξενοδόχο». Ενέσκηψαν και φανερώθηκαν κάποιοι μνηστήρες εξουσιομανείς και αυλοκόλακες με ιδιοτελείς επιδιώξεις. Οι πιέσεις μεγάλες, οι παρεμβάσεις απροκάλυπτες, προσωπικές πορείες και επιδιώξεις, συμπεριφορές ανεπίτρεπτες, αλαζονεία. Ήθος και αξιοπρέπεια σε ανεπάρκεια. Έτσι εξηγείται η απάντηση του αείμνηστου Δημάρχου αργότερα, που τον είχαν οδηγήσει σε αδιέξοδη κατάσταση, να μου ομολογήσει ότι «με εκβιάζουν ….». 

Οδηγηθήκαμε στη συνέχεια «στη νέα τάξη» που μεθοδικά … προετοιμάστηκε αρκετό χρονικό διάστημα πριν. Το νέο που προέκυψε, αντί να είναι ελπιδοφόρο και με φρέσκο, «αξιοκρατικό πνεύμα», είναι ό,τι πιο φθαρμένο σε μεθοδεύσεις, καιροσκοπισμό, αλαζονεία και οξύτητα κλίματος, σε όλα τα επίπεδα. Στα λόγια ηπιότητα, διαλλακτικότητα, δήθεν διάθεση συνεννόησης, στις πράξεις ανακολουθίες, ασυνέπειες, διχαστική λογική και οξύτητα. 

Επί προσωπικού: Αγνοήθηκα, περιφρονήθηκα, διαβλήθηκα, μέχρι και απειλή δέχθηκα τελευταία. Στις προσπάθειές τους οι κατήγοροι και υβριστές μου, να με συκοφαντήσουν, έλαβαν την περίφημη απάντηση του Σίμου Ορφανού «… ο Παντελής δεν κάνει τέτοια είναι ευγενής αστός». 

Μετά τις επανειλημμένες κοροϊδίες (και άλλα μικρόψυχα), στην μετά το Σίμο Ορφανό περίοδο, όπως προείπα, είχα αποφασίσει να αποσυρθώ, αφού δεν άξιζε να διακινδυνεύσω και πάλι την υγεία μου, την ψυχολογία μου και την αξιοπρέπειά μου. - Η Αξιοπρέπεια ως γνωστόν δεν είναι ανταλλάξιμη αξία. - Και τούτο διότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά είχε 2 βασικούς λόγους: Την τιμητική πρόταση του Σίμου Ορφανού και τη διάθεσή μου για ανιδιοτελή προσφορά στο νησί μου και τους ανθρώπους του. Παρά τα όσα έχουν συμβεί η συμπεριφορά μου προσπάθησα να είναι ειλικρινής και θεσμική. 

Η Παράταξη «Δημιουργική Πορεία» του Σίμου Ορφανού, δεν έχει συνέχεια σήμερα, αφού 8 από τους 13 εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν αποστασιοποιηθεί από τη νέα παράταξη που δημιουργήθηκε. Τελευταία διαδίδονται διάφορα ψεύδη για τη στάση μου. Πληροφορώ τους καλοθελητές ότι στη ζωή μου έχω μάθει να τιμώ τους ανθρώπους που εκτιμώ με τις πράξεις μου και όχι με λόγια (έπεα πτερόεντα ή verba volent). 

Ενώ λοιπόν βρίσκομαι σε σκέψεις και μεγάλο προβληματισμό, στενοχωρημένος για την εξέλιξη των πραγμάτων που προηγήθηκαν και αυτών που εξελίσσονται και ενδεχομένως και δυστυχώς μπορεί να ακολουθήσουν, έρχεται η πρόσκληση (Τρίτη κατά σειρά, αφού έχουν προηγηθεί 2 επί εποχής Δήμου Εξωμβούργου) του Παναγιώτη Κροντηρά να συνεργασθώ με την Νέα Παράταξη «Ενωμένοι για το νησί μας», που στο μεταξύ δημιουργήσαμε παλαιά έμπειρα αλλά και νέα προσοντούχα και αξιόλογα στελέχη, με συλλογικότητα με ομοψυχία και πάνω από οποιουσδήποτε διαχωρισμούς. 

Πρόσκληση που γίνεται «με σεβασμό και ομόφωνη, αμέριστη συγκατάθεση των συμμετεχόντων» για μια νέα προσπάθεια δημιουργίας, που θα οδηγήσει σε ένα καλλίτερο σήμερα και προπάντων αύριο το νησί μας. 

Μετά από πολύ σκέψη, παροτρύνσεις, ωρίμανση, στη λογική της ομοψυχίας-συνεργασίας, χωρίς διχασμούς, σκοπιμότητες και αλαζονικές - αυταρχικές συμπεριφορές, αποφάσισα να συμπράξω με την νέα παράταξη, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Κροντηρά. Προσβλέπω στο ότι η συνεργασία θα είναι γόνιμη και θα μπορέσω να συνεισφέρω στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπατριωτών μου, τόσο με την καλλίτερη διαχείριση της καθημερινότητας, αλλά κυρίως με πρόγραμμα μεσομακροπρόθεσμης ανάπτυξης του νησιού με έργα υποδομής, που σήμερα είναι σε οικτρή ανεπάρκεια και ως εκ τούτου η Τήνος με πολλά προβλήματα και μεγάλα αδιέξοδα. Αυτός άλλωστε ήταν επαναλαμβάνω ο σκοπός της ανάμιξης μου στα αυτοδιοικητικά του νησιού μας, με την όποια εμπειρία και γνώση μου. Αιθαιροβάμων; Ουτοπικός; …. Θα δείξει. Τώρα πια είμαι αρκετά προσγειωμένος. Ευελπιστώ ότι αυτή τη φορά θα εισακουστώ. 

Θεωρώ τιμή μου να με υβρίζουν, οι αφερέγγυοι και αλαζόνες και να μιλούν για «σεμνότητα και γενναιότητα», που κίνητρό τους είναι η κάθε μορφής και είδους ιδιοτέλεια και μωροφιλοδοξία. Πραγματικά με λυπεί το γεγονός ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τα γεγονότα με έχουν δικαιώσει, αφού νέοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις πιο παλαιές πολιτικάντικες (και θα έπρεπε καταδικασμένες) πρακτικές και μεθοδεύσεις, χωρίς στοιχειώδες πολιτικό γνωστικό αντικείμενο. 

Εφόσον βεβαίως με τιμήσουν οι συμπατριώτες και οι συμπατριώτισσες, θα είμαι παρών και ενεργός, όπως, μέχρι τώρα, με την προσφορά μου προς όλους αδιακρίτως και ανεξαρτήτως, στην Πόλη και στα Χωριά με ενότητα και αδελφοσύνη με πράξεις και λίγα λόγια, για ένα καλλίτερο αύριο για την Τήνο μας. 

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ από καρδιάς για την ως τώρα τιμή. 

Η Τήνος μας Ενώνει 

Με εκτίμηση 

Παντελεήμων Αρμάος 
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος 

Υ. Γ. : Η επιστολή έχει σκοπό να ερμηνεύσει κάποια αναπάντητα ερωτήματα φίλων και να αντιληφθούν εν μέρει την επίθεση που έχω δεχθεί από ελάχιστους αιρετούς υποτίθεται «συναδέλφους» και αντίστοιχους «παράγοντες - πάτρωνες» που θεωρούν ότι με την καρέκλα της εξουσίας ή το χρήμα καταξιώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια