Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Breaking News:

/Επικαιρότητα

Στο Tinos Food Paths ο γνωστός ζαχαροπλάστης Νίκος Κουκιάσας (φωτογραφίες)

Έχοντας δουλέψει σε εταιρεία πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, ο Νίκος Κουκιάσας ήξερε από πρώτο χέρι πώς να ενώσει το γάλα, τη γλυκόζη, τ...

Διαβάστε επίσης


Έχοντας δουλέψει σε εταιρεία πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, ο Νίκος Κουκιάσας ήξερε από πρώτο χέρι πώς να ενώσει το γάλα, τη γλυκόζη, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά για να βγάλει ένα σωστό αποτέλεσμα. Το μόνο που έμενε ήταν να γίνει όλο αυτό πραγματικότητα. Έτσι, τέσσερα χρόνια πριν, εγκατέλειψε την ηπειρωτική Ελλάδα και άνοιξε το πιο «γλυκό σπίτι» της Μυκόνου. Όταν φτάνεις μπροστά από το ψυγείο δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Οι γεύσεις είναι περίπου 24, από στρατσιατέλα με διάσπαρτα τα κομματάκια σοκολάτας, σοκολάτα τόσο γλυκιά ώστε να μη χρειάζεσαι μετά 5 ποτήρια νερό για να ξελιγώσεις μέχρι και παγωμένο γιαούρτι με φρέσκο γλυκό του κουταλιού. Δεν περιορίζεται όμως στις «παραδοσιακές» γεύσεις. Pavlova με κομμάτια μαρέγκας, snikers, Bueno, κανταΐφι και το «νεόφερτο» mille feuille όλα με γεύσεις που θα ορκιζόσουν ότι όταν λιώσουν θα πάρουν πάλι την κανονική μορφή του γλυκού, γιατί όσον αφορά στη γεύση, η διαφορά είναι στη δροσιά.


Αλλά και οι πιο απαιτητικοί δεν είναι σε καμία περίπτωση αποκλεισμένοι, παγωτό με γάλα σόγιας και παγωτό που αντί για ζάχαρη περιέχει στέβια και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Ως σωστός «μερτρ» του παγωτού, δεν «ηρεμεί» ούτε και με αυτά. Αντίθετα, ένεκα του καλοκαιριού έβαλε ένα νέο στοίχημα με τον εαυτό του. Κάθε μήνα και μία νέα, απρόβλεπτη γεύση. Ο Ιούνιος είχε mille feuille και ο Ιούλιος έρχεται με παγωτό mascarpone με Nutella. Περίεργο; Για το Casa Dolce σχεδόν όλα μπορούν να γίνουν παγωτό, αρκεί να τον «προκαλέσεις».
Για περισσότερες λεπτομέρειες για τον κ. Νίκο Κουκιάσα πατήστε ΕΔΩ

























































Δεν υπάρχουν σχόλια