Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Πρόσφατες Ειδήσεις

/latest

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ Με επιτυχία η εκδήλωση στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση στα πλαίσια του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στην Τήνο την Παρασκευή ...

Διαβάστε επίσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση στα πλαίσια του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στην Τήνο την Παρασκευή 23 Αυγούστου.
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Φρατζέσκα Πρωτόπαπα, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Μετά την αναφορά της στο σύνθημα του 45ου φεστιβάλ, τους στίχους του Τούρκου κομμουνιστή Ναζίμ Χικμέτ: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας … θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό», στάθηκε σε τοπικά ζητήματα και κάλεσε τους νέους του νησιού να μην συμβιβαστούν αλλά να διεκδικήσουν δουλειά, μόρφωση, ζωή με δικαιώματα. Να πορευτούν στο πλευρό της ΚΝΕ για την οργάνωση του αγώνα, για τη ζωή που αξίζει στον Τηνιακό λαό.
Στη συνέχεια ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τη Στέλλα Δήμου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, η οποία αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις με τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η πραγματικότητα της "βιώσιμης" ανάπτυξης που λέει ο Μητσοτάκης δεν διαφέρει και πολύ από "δίκαιη" ανάπτυξη που έλεγε ο Τσίπρας. Γιατί όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι αφορούν στην προώθηση νέων μέτρων στήριξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί το "σύγχρονο κράτος", ο "νέος τρόπος διακυβέρνησης" που διαφημίζει τώρα η κυβέρνηση, θέλουν να δουλεύει ακόμα πιο επιτελικά, σαν καλοκουρδισμένο ρολόι για να προχωράνε γρήγορα οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας, για να ενισχύεται το επενδυτικό κλίμα. Αλλά το ίδιο αυτό σύγχρονο κράτος σέρνεται επιλεκτικά όταν πρόκειται να σχεδιάσει και να διασφαλίσει την προστασία του λαού από μια πυρκαγιά, να πάρει άμεσα και επαρκή μέτρα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιωτικών περιοχών μεταξύ τους όπως συμβαίνει με τη διασύνδεση της Τήνου με την πρωτεύουσα του Νομού, αλλά και με την ηπειρωτική χώρα. (...) Το παραμύθι ότι η κοινωνική ευημερία θα έρθει με την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων συνεχίζεται με τη ΝΔ». 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, τόνισε: «Δεν αποδεχόμαστε όλα όσα το σύστημα προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως φυσιολογικά και δεδομένα.
Δεν είναι δεδομένο να μη μπορούμε να ονειρευόμαστε, να προσπαθούμε να χωρέσουν οι προσδοκίες μας για τη ζωή μας στο πλαίσιο του "εφικτού" που μας παρουσιάζουν σαν ρεαλισμό. 
Δεν είναι μονόδρομος ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας σημαίνει μείωση μισθών, θέσεων εργασίας και αύξηση της εντατικοποίησης. Δεν είναι μοιραίο κάποιοι να ζουν στο όριο της φτώχειας ή και κάτω από αυτό και κάποιοι να πλουτίζουν διαρκώς. Δεν είναι μοιραίο να καιγόμαστε το καλοκαίρι, να πνιγόμαστε από μια βροχή το χειμώνα».
Ενώ σχετικά με την αιτία της πραγματικότητας που βιώνουν σήμερα οι νέοι και οι νέες σημείωσε:
«Η αιτία είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, το ότι μια χούφτα παράσιτα κλέβουν τον πλούτο από αυτούς που τον παράγουν, αποφασίζουν τι και πως θα παραχθεί με βάση όχι την κοινωνική ευημερία αλλά την κερδοφορία των λίγων. Σήμερα έχουμε συνεχώς νέες αποδείξεις ότι αυτό το σύστημα γέρασε, είναι το εμπόδιο της κοινωνικής εξέλιξης και γι’ αυτό πρέπει να φύγει από τη μέση. Αυτή είναι η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η μόνη ρεαλιστική και φιλολαϊκή προοπτική είναι η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ: για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που την εξουσία θα την έχει η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός. Για την κοινωνία που η παραγωγή και η οικονομία θα σχεδιάζεται κεντρικά, πανεθνικά, με επιστημονικότητα, με στόχο την κάλυψη των ολοένα διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών. Για την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, που δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από το μεγάλο κεφάλαιο, από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με σύγχρονα δικαιώματα για τον εργαζόμενο και τη νεολαία. Ο δρόμος που καλούμε το λαό και τη νεολαία να βαδίσουμε μαζί είναι ο δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην πραγματική λαϊκή ευημερία. Αυτόν το δρόμο σας καλούμε να βαδίσουμε όχι στο μακρινό μέλλον, αλλά σήμερα οργανώνοντας την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Βάζοντας πλάτη για την ανασύνταξη του κινήματος σε κάθε χώρο. Δουλεύοντας για το δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους αυτοπασχολούμενους, τους νέους. Δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού».
Ακολούθησε λαϊκό νησιώτικο γλέντι που ξεσήκωσε για τα καλά τον κόσμο και τους περαστικούς. Ο χώρος στάθηκε μικρός για να χωρέσει τον μεγάλο κύκλο που δημιουργήθηκε με αποτέλεσμα ο χορός να «βγει» στο δρόμο.
Πολλά παιδιά μικρών ηλικιών πέρασαν από τον παιδότοπο και έφτιαξαν κόκκινα αερόστατα που «πετάνε ψηλά και βλέπουν τις κοινές ανάγκες των παιδιών όλου του κόσμου» ενώ λειτούργησε έκθεση της Σύγχρονης Εποχής.
Το ραντεβού ανανεώθηκε με τον κόσμο από Σεπτέμβρη στους νέους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια