Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Πρόσφατες Ειδήσεις

/latest

Κοινό Τηνίων - Κατεψυγμένες αλήθειες και ανακρίβειες από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Τήνου

Πέμπτη, 5 Σεπτέμβρη 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διαβάσαμε εχθές (4 Σεπτέμβρη 2019) με έκπληξη, την ανακοίνωση του ΔΣ του εμποροε...

Διαβάστε επίσηςΠέμπτη, 5 Σεπτέμβρη 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Διαβάσαμε εχθές (4 Σεπτέμβρη 2019) με έκπληξη, την ανακοίνωση του ΔΣ του εμποροεπαγγελματικού και βιοτεχνικού συλλόγου Τήνου σχετικά με την απόφαση που πάρθηκε στις 15 Ιούνη του 2018 για την άδεια ίδρυσης “Υπεραγοράς Τροφίμων” στην λεωφόρο Τριποτάμου (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ). Επιπλέον διαβάσαμε και τις απαντήσεις της κ. Δεληγιάννη και του ΔΣ που ακολούθησαν.

Θέλουμε αρχικά να διευκρινίσουμε κάποιες ανακρίβειες οι οποίες είτε από λάθος είτε τεχνηέντως, υπάρχουν στο κείμενο της αρχικής ανακοίνωσης.

α. Η επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε στις 15 Ιούνη του 2018 και όχι του 2019 όπως αναφέρεται

β. Κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν ψήφισε ΟΧΙ όπως φαίνεται από την απόφαση που είναι ανεβασμένη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ αλλά και από το video της συνεδρίασης. Ακούστηκαν 8 ΝΑΙ και 9 ΠΑΡΩΝ.

γ. Το ΠΑΡΩΝ δεν αποτελεί αποποίηση ευθύνης και εύκολη λύση αλλά προσμετράται κανονικά ως αρνητική ψήφος σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 7 του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου.

δ. Εφόσον οι αρνητικές ψήφοι ήταν περισσότερες από τις θετικές (9 ΠΑΡΩΝ έναντι 8 ΝΑΙ) η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία αρνητική. Έτσι ο ισχυρισμός ότι η απόφαση “ήταν ουσιαστικά ένα ισοπεδωτικό ΝΑΙ στο μηδενισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της κατακρήμνισης της τοπικής αγοράς” είναι μάλλον αβάσιμος.

Ας περάσουμε όμως στην ουσία. Όσον αφορά την ανακοίνωση του ΔΣ, είμαστε κάθετα αντίθετοι με την προσπάθειά τους να μην επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου του 2019. Παρά τις ανακρίβειες της ανακοίνωσης, υπάρχει μια σημαντική αλήθεια. Κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν θα έπρεπε να έχει ψηφίσει ΝΑΙ. Οι αλήθειες όμως πρέπει να λέγονται στην ώρα τους κι όχι να βγαίνουν έναν ολόκληρο χρόνο μετά από την "κατάψυξη".

Αν το εκλογικό σώμα δεν γνωρίζει τα λάθη της εκάστοτε δημοτικής αρχής πριν τις εκλογές τι νόημα έχει να τα φωνάξουμε μετά; Για να συνετίσουμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και να "ελπίσουμε" ότι δεν θα κάνει τα ίδια λάθη; Πως περιμένουμε από τους ίδιους σχεδόν ανθρώπους να συμπεριφερθούν διαφορετικά σε επόμενη ανάλογη περίπτωση;

Τέλος όσον αφορά την τελευταία απάντηση της κ. Δεληγιάννη όπου διαβάζουμε πως "στην εποχή της νομοθετικά και θεσμικά κατοχυρωμένης ελεύθερης αγοράς και της άκρατης ανταγωνιστικότητας, θα πρέπει να βρούμε ως τοπική κοινωνία, αντισταθμιστικά μέτρα και πρακτικά αναχώματα στον επεκτατισμό των υπερτοπικών εμπορικών συμφερόντων", έχουμε να επισημάνουμε πως η θεσμικά κατοχυρωμένη ελεύθερη αγορά είναι ο βασικός πυλώνας της πολιτικής των παρατάξεων στις οποίες συμμετείχε και συμμετέχει τόσο στον Δήμο όσο και στην περιφέρεια. Επιπλέον αποτελεί την βάση της πολιτικής του κόμματος που στήριξε τις παρατάξεις αυτές.

Αυτή είναι η πολιτική που θέλει την εμπορική εκμετάλλευση των πάντων. Του νερού, των παραλιών, των θαλασσών ακόμη και του αέρα. Αυτή είναι η πολιτική που δίνει την δυνατότητα σε όποιον έχει αρκετό κεφάλαιο και αρκετές άκρες να παρακάμπτει μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, δημοτικά συμβούλια και ολόκληρες κοινωνίες, έχοντας τον νόμο με το μέρος του. Τώρα τι αντισταθμιστικά μέτρα θα βρεθούν απέναντι στον "επεκτατισμό των υπερτοπικών συμφερόντων" μένει να το δούμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια