Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Breaking News:

/Επικαιρότητα

Ευάγγελος N. Κορνάρος: Τέλος Αυτοδιοικητικής Θητείας

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι, η σημερινή ημέρα είναι για εμένα μία ιδιαιτέρως δύσκολη μέρα με έντονη συναισθηματική φό...

Διαβάστε επίσης

Αγαπητοί συμπολίτες,

φίλες και φίλοι,

η σημερινή ημέρα είναι για εμένα μία ιδιαιτέρως δύσκολη μέρα με έντονη συναισθηματική φόρτιση καθώς φτάσαμε στο τέλος της αυτοδιοικητικής μας θητείας.

Πολλοί θα έλεγαν ότι ίσως θα έπρεπε να είμαι χαρούμενος που αποχωρώ από τα βάσανα της διοίκησης αλλά εγώ δεν νοιώθω έτσι. Αντιθέτως.

Το να συμμετέχεις στη διοίκηση του τόπου σου είναι μεγάλη ΤΙΜΗ και μόνο έτσι πρέπει να το "βλέπει" ο καθένας μας. 

Το "μικρόβιο" της συμμετοχής μου είναι βέβαιο ότι το κληρονόμησα από τον πατέρα μου ο οποίος, όπως έχω πιθανόν ξαναπεί, ήταν εκείνος που μας έμαθε να αγαπάμε το νησί μας, από παιδιά, ακόμη και πριν εγκατασταθούμε μόνιμα σε αυτό.

Το 2014 ξεκινήσαμε με όρεξη και όνειρα για μία θητεία που με προγραμματισμό και δουλειά θα προσπαθούσαμε να "τρέξουμε" θέματα που έχριζαν λύσεων. Σε αυτόν τον αγώνα πρωτεργάτης δεν ήταν άλλος από τον "ΑΡΧΟΝΤΑ" Σίμο Ορφανό ο οποίος, μέσα από πολλές αντιδράσεις, μου ανέθεσε τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου. Ένα πόστο που δεν είναι υπερβολή να το χαρακτηρίσω ισάξιο σε δυσκολίες με αυτό του Δημάρχου και με την επιπλέον δυσκολία της διοίκησης και των λιμένων της γείτονος νήσου Άνδρου.

Θεωρώ ότι έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου όσο μου επέτρεψαν να είμαι Πρόεδρος. Προσπάθησα να είμαι δίκαιος, αντικειμενικός, συνεργάσιμος, "ανοιχτός" σε όλους. Αντιμετώπισα τους υπαλλήλους τόσο του Λιμενικού Ταμείου όσο και του Δήμου σαν συνεργάτες και όχι σαν προϊστάμενος με υφιστάμενους. Έγινα ένα μαζί τους βοηθώντας τους όσο μπορούσα στο έργο τους. 

Με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης συνεργάστηκα σε καλό βαθμό. Η ενημέρωση τους για τα προβλήματα όλων των Λιμένων αρμοδιότητάς μας ήταν πάντα πλήρης από τη μεριά μου με όσο το δυνατόν πιο αναλυτικό τρόπο. Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. δεν πήγα αδιάβαστος ποτέ.

Αδιάβαστος δεν πήγα ούτε στα Δημοτικά Συμβούλια. Πάντα προσπαθούσα να είμαι ενημερωμένος για κάθε λεπτομέρεια και οι αποφάσεις μου να διακατέχονται από αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη. Βέβαια όταν είσαι μέλος μίας παράταξης και δη της πλειοψηφίας υπάρχουν στιγμές που απλά δεν μιλάς.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της θητείας που έληξε μπορώ να τη χαρακτηρίσω ίσως την πιο ταραχώδη αυτοδιοικητική περίοδο για το νησί μας.


Όπως προείπα ξεκινήσαμε, ξεκίνησα, με όνειρα και όρεξη για δουλειά. Όμως ο θάνατος του Σίμου έφερε τα πάνω κάτω. Και δεν μιλάω μόνο προσωπικά για μένα. Αλλαγή πλεύσης 180 μοίρες. Δεν θα αναφερθώ γιατί δεν έχει νόημα. Άλλωστε ο λαός της Τήνου "μίλησε" στις 26 Μαϊου, στις δημοτικές εκλογές. 

Δεν μπορώ όμως να μην πω ότι από τις 17 Δεκεμβρίου 2017 και μετά χάθηκε ο σεβασμός, χάθηκε η αλήθεια, χάθηκε η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, χάθηκε η ομάδα. Τα προσωπεία έπεσαν, οι διπρόσωποι άνθρωποι φανερώθηκαν, οι νέες κλίκες έκαναν την εμφάνισή τους. Και έτσι πορευτήκαμε σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια. 

Δεν θυμάμαι άλλη θητεία με τόσες αλλαγές, παραιτήσεις, αλλά και παραιτήσεις καθ΄ υπόδειξη. 

Το σχέδιο ήταν συγκεκριμένο και καλά καταστρωμένο. Και φυσικά πέτυχε. Εύγε!!

Ένα μεγάλο λάθος που έκανα στη θητεία μου ήταν που συνεχώς έδινα συγχωροχάρτι μειώνοντας μόνο εμένα τον ίδιο. Ανέχτηκα αποφάσεις απόλυτα υποτιμητικές για μένα. Και δεν ήταν μία. Δεν το άξιζα και ας λένε κάποιοι ότι ήμουνα "ανεπαρκής".

Αν με ρωτήσει κάποιος αν σε αυτή τη θητεία τελικά κάναμε κάτι, αν τελειώσαμε κάτι, αν δώσαμε λύσεις, ειλικρινά η απάντηση θα είναι "δρομολογήσαμε καταστάσεις". Θα μπορούσαμε και καλύτερα. Κάποια στιγμή θα αναφερθώ αναλυτικότερα.

Από τα θετικά της περιόδου είναι οι εμπειρίες που απέκτησα, οι γνώσεις που έλαβα και η δυνατότητα να συνεργαστώ με ανθρώπους που δεν είχα την τύχη να συνεργαστώ παλαιότερα.

Το πιο σημαντικό όμως για μένα είναι ότι απέκτησα νέους φίλους, ήλπιζα και σε κάποιους άλλους αλλά στην πορεία λοξοδρόμησαν. 

Κλείνω ευχαριστώντας όλους σας για την τιμή που μου κάνατε να με εκλέξετε ως εκπρόσωπό σας, ευχαριστώντας όλους τους συναδέλφους, ευχαριστώντας όλους τους υπαλλήλους-συνεργάτες, ευχαριστώντας όλους με όσους συνεργάστηκα από όποιο πόστο και να ήταν.

Θα παραμείνω ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

Εύχομαι ειλικρινά η νέα Δημοτική Αρχή να πετύχει και να δώσει λύσεις στα τόσα προβλήματα του ταλανίζουν το νησί μας. Οι συγκυρίες είναι αρκετά καλές. Νέα κυβέρνηση, νέος Τήνιος Βουλευτής, πετυχημένος Περιφερειάρχης, η άξια Νατάσα Δεληγιάννη - Άσπρου νέα Έπαρχος και λογικά και Πρόεδρος του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Μη χάσετε την ευκαιρία.

Καλή δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια