Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Breaking News:

/Επικαιρότητα

Ενωμένοι για το νησί μας: Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη συνεδρίαση χωρίς τηλεθεατές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη συνεδρίαση χωρίς τηλεθεατές. Η ζωντανή κάλυψη πραγματοποιήθηκε χάρις την πρωτοβ...

Διαβάστε επίσης
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη συνεδρίαση χωρίς τηλεθεατές.


Η ζωντανή κάλυψη πραγματοποιήθηκε χάρις την πρωτοβουλία του Κοινού Τηνίων να μεταδώσουν την συνεδρίαση με ιδία μέσα. 

Κατά τα άλλα «Καβάλα παν΄ στην Εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε». Και το ενοούμε, όταν σε κάθε μας τοποθέτηση ή ερώτημα που κάνουμε, η απάντηση του κυρίου Σιώτου είναι πάντα η ίδια: πότε θα καταλάβετε επιτέλους ότι χάσατε με τόση μεγάλη διαφορά;


Πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα μας για το Κοσσίνι και για τι δεν εκμεταλλευόμαστε την μέθοδο που ακολούθησε ο Δήμος Κέρκυρας (μεταφορά στην Μακεδονία), η απάντηση που εισπράξαμε ήταν ότι ο Δήμος Τήνου δεν βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπως αυτός της Κέρκυρας. «Εν πάσει περιπτώσει, συνέχισε, πρέπει να χωνέψουμε ότι ο τηνιακός λαός εμπιστεύτηκε εμάς για να διαχειριστούμε τα προβλήματα του τόπου» . Αυτό το «εμάς» (εμείς) συνάδει με την ομιλία κατά την ορκωμοσία του Δημάρχου μας, ότι είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι και ότι δεν περισσεύει κανείς; Ο Δήμος Τήνου δεν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις τόσες φωτιές στο Κοσσίνι ιδίως δε τις δύο τελευταίες το καλοκαίρι; Τέλος είναι απάντηση ότι επειδή χάσαμε τις εκλογές δεν πρέπει να ξαναθέσουμε ερωτήματα για ένα ζήτημα τόσο μεγάλης σημασίας; Παρόλα αυτά τοποθετηθήκαμε ότι πρέπει να κάνουμε ως νέο Δημοτικό Συμβούλιο μια καινούργια αρχή και να σκύψουμε όλοι μαζί χωρίς παραταξιακά κριτήρια πάνω σε αυτό το φλέγον ζήτημα, πραγματοποιώντας μία συνεδρίαση με μόνο αυτό θέμα, στο Αγάπη.Όσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας:

Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας στην εκτέλεση του έργου: Εργασίες αντιστήριξης στο χώρο του Κοιμητηρίου αρχικά για το ύψος του ποσού 45.000€ αλλά και τη μορφή του έργου, του οποίου τα τεχνικά στοιχεία οδηγούν σε αισθητικό αποτέλεσμα που δεν συνάδει με την πρόθεσή του Δήμου να αναδείξει το χώρο ως αρχιτεκτονικό ή καλλιτεχνικό μνημείο. 

Τοποθετηθήκαμε αρνητικά και έντονα τόσο εμείς όσο και οι άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στην λήψη απόφασης για άνοιγμα λογαριασμών στην Τράπεζα της Ελλάδος με ότι αυτό συνεπάγεται, και διαπιστώνοντας και από συμβούλους της πλειοψηφίας για το δίκαιο της αντίδρασης μα το θέμα αποσύρθηκε .


Δεν λάβαμε πειστικές απαντήσεις και μείναμε με πολλές απορίες και αναπάντητα ερωτήματα όταν κληθήκαμε να εγκρίνουμε την έκθεση οικονομικής επιτροπής αναφορικά με τα στοιχεία εσόδων και εξόδων του Δήμου Τήνου για το τρίμηνο του 2019, αλλά και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Μελετώντας κανείς με προσοχή τα στοιχεία μπορεί να διαπιστώσει την εμφανή προσπάθεια των συντακτών της έκθεσης για διατήρηση του ποσοστού ρευστότητας του Δήμου μας, μιας τεχνητής ρευστότητας που προκύπτει από τη μη πληρωμή ενταλμάτων ποσού που ξεπερνά τις 500.000€. Είναι τα ποσοστά που μας παρουσιάζουν πραγματικά? Γιατί να καθυστερούν πληρωμές συμπολιτών μας που έχουν προσφέρει τις εργασίες τους άραγε?


Υπερψηφίσαμε την πρόταση σχετικά με την διάσπαση του λιμενικού ταμείου Τήνου- Άνδρου αφού εκφράσαμε τις εύλογες επιφυλάξεις μας για το μέλλον του ίδιου του Ταμείου. 

Όσον αφορά το θέμα για την χορήγηση Άδειας Ίδρυσης λιανικού εμπορίου της εταιρεία Α Β Βασιλόπουλος τοποθετηθήκαμε αρνητικά λαμβάνοντας υπόψη την ουσιαστική επίπτωση της λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος στην περιοχή της πλατείας Βιδάλη.


Δεν κρίνουμε τη νομιμότητα του έργου, γιατί ο νόμος επιτρέπει την αδειοδότηση μικτών καταστημάτων τροφίμων. Κρίνουμε την πραγματική λειτουργία μιας υπεραγοράς στη συγκεκριμένη θέση, κάτι που είναι αρμοδιότητα του Δήμου, γιατί Υπεραγορά είναι το κατάστημα που θα λειτουργήσει. Μιας υπεραγοράς που αν δηλωνόταν ως τέτοια δεν θα επιτρεπόταν σε περιοχή Κατοικίας , όπως αυτή στην οποία ιδρύεται. Θα απαιτούνταν έλεγχος σε σχέση με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τις επιπτώσεις στην λειτουργία της κοινωνίας, του φυσικού περιβάλλοντος, στον κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής και σίγουρα δεν θα ήταν αποδεκτές οι επιπτώσεις.


Φανταστείτε την πλατεία και τον γύρω χώρο με το εν λόγω κατάστημα σε πλήρη λειτουργία το καλοκαίρι, όταν δεν υπάρχει θέση για στάθμευση ήδη ούτε για δείγμα στην περιοχή. Οι 16 υπόγειες θέσεις στάθμευσης που προβλέπονται από την μελέτη και επιπλέον δύο στο ισόγειο είναι ελάχιστες για να καλύψουν τις ανάγκες του καταστήματος. Θα έπρεπε να προβλέπονται τουλάχιστον 40 θέσεις στη μελέτη και προτείνουμε την επανεξέταση του θέματος καθώς και την αδειοδότηση ακόμη και αν δεν απαιτείται της ρύθμισης εισόδου και εξόδου αυτοκινήτων στις οδούς κατά την έκδοση της οικοδομικής άδειας. 

Φανταστείτε τη Λεωφόρο 25ης Μαρτίου που σήμερα παίζουν τα απογεύματα παιδιά και είναι ήπιας κυκλοφορίας οδός να δέχεται τους επισκέπτες ενός πλήρους λειτουργίας σούπερ μάρκετ.


Τέλος αναρωτιόμαστε, γιατί δεν προτρέπουμε τους επιχειρηματίες της ΑΒ Βασιλόπουλος, να κινηθούν προς περιοχές όπως η Καλλιθέα ή ο Περιφερειακός προς Σταυρό, όπου δεν υπάρχουν άλλα αντίστοιχα καταστήματα και επιμένουμε να προσθέτουμε άλλο ένα στο χώρο που αναπτύσσεται ήδη η επιχείριση Σκλαβενίτης (επί της παραλίας), ΣΥΝΚΑ (κοντά στο κέντρο υγείας) και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου, λίγα μέτρα πιο κάτω από το εν λόγω σημείο?

Δεν υπάρχουν σχόλια