Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Πρόσφατες Ειδήσεις

/latest

"ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ" & το "TINOS FOOD PATH" διοργάνωσαν ένα δείπνο με τηνιακά εδέσματα για καλό σκοπό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ‘ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ’ & το ‘TINOSFOODPATHS’ διοργάνωσαν ένα δείπνο με τηνιακά εδέσματα για καλό σκοπό.  ...

Διαβάστε επίσης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ‘ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ’ & το ‘TINOSFOODPATHS’ διοργάνωσαν ένα δείπνο με τηνιακά εδέσματα για καλό σκοπό. 


Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο ‘ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ’ και η ομάδα του ‘TINOS FOOD PATHS’, για 2η συνεχή χρονιά, διοργάνωσαν ένα δείπνο στον Ιππικό Όμιλο Αμαρουσίου,  την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, προσφέροντας τα έσοδα της βραδιάς σε φορείς εκπαίδευσης και υγείας του νησιού.

Τα μέλη και οι φίλοι του σωματείου ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση που τους έγινε και δεκάδες φίλοι της Τήνου απόλαυσαν έναν πλούσιο μπουφέ με τηνιακά εδέσματα σε έναν ευχάριστο χώρο. 

Η γαστρονομική έμπνευση της ομάδας του TinosFoodPaths βασίστηκε στην πρόσφατη γιορτή του Αγίου Χαράλαμπου και στα παραδοσιακά πιάτα που προσφέρουν από το παρελθόν έως και σήμερα οι οικοδεσπότες του πανηγυριού στο χωριό Ταραμπάδος του νησιού. 

Οι προσκεκλημένοι ξεκίνησαν το γαστρονομικό ταξίδι τους με χορτόσουπα για να ζεσταθούν και στην συνέχεια είχαν επιλογές ανάμεσα συκωτάκια κοκκινιστά με ρύζι, λαχανοντολμάδες, αγγιναρόπιτα, γλώσσα μοσχαρίσια και πολλά ακόμη πιάτα με τοπικές πρώτες ύλες. Το δείπνο συνόδεψε άφθονο κρασί τηνιακών οινοποιών, καθώς και μπύρα της μικροζυθοποιίας του νησιού. 

Δελεαστικό ήταν και το επιδόρπιο με ζεστούς λουκουμάδες σερβιρισμένους με τηνιακό μέλι. 

Η επιτυχία της βραδιάς ήταν μεγάλη μια και όλα τα μέρη της διοργάνωσης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και οι προσκεκλημένοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Οι «Φίλοι της Τήνου» ήταν θερμοί οικοδεσπότες, ο Ιππικός Όμιλος Αμαρουσίου, ένας φιλόξενος χώρος και η ομάδα του TinosFoodPaths, δημιουργοί εκλεκτών εδεσμάτων. 

Όσοι δεν μπορέσατε να παρευρεθείτε και να δοκιμάσετε τις γευστικές τηνιακές προτάσεις αυτής της εκδήλωσης, είστε καλεσμένοι μας στο νησί, για να γνωρίσετε τα χειμερινά και καλοκαιρινά πανηγύρια, καθώς και την τοπική γαστρονομία της Τήνου. 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους χορηγούς και υποστηρικτές αυτής της υπέροχης βραδιάς που πρόσφεραν δωρεάν όλες τις πρώτες ύλες για να ετοιμαστεί το δείπνο, και τους αναφέρουμε παρακάτω: 

· Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου 

· Aegean Essence -Παλαμάρη Φράνσυ 

· Δελατολας Φραγκίσκος 

· Dropito - Αργύρης Γάσπαρης 

· Κρεοπωλείο Νέα Αγορά - Περικλής & Μάρκος Κροντηράς 

· Κρεοπωλείο Αντώνιος Ν. Ψάρρος 

· Κρεοπωλείο Ευάγγελος Ν. Ψάρρος 

· Κρεοπωλείο Κώστας Ψάρρος 

· Κρεοπωλείο Φάρμα Κουρούπα - Κώστας Δεσύπρης 

· Κρεοπωλείο ο Μπόρας - Θεόδωρος & Ιωάννης Κελαδίτης 

· Κρεοπωλείο Φίλιππος Οριάνος 

· Κρεοπωλείο Κρητικός Ι. - Ιωάννη Κρητικού 

· Κρεοπωλείο Καμπούρη - Γεώργιου Κρητικού 

· Μπύρα Νήσος - Αλέξανδρος Κουρής 

· Μανάβικο - Ανδροβικ Ιωσήφ 

· ΟινοποιείοT-oinos -Τηνιακοί Αμπελώνες Α.Ε. 

· Οινοποιείο Vaptistis - Ιωάννη Μωραίτη 

· Οινοποιείο Volacus - Μιχάλη Κοντιζά 

· Ποτοπωλείο - Φιλιππούσης Ιάκωβος 

· PC- CENTER - Αλοίμονος Ιωάν. Παντελής 

· Σύλλογο Καλλονής 

· Σιώτος Κώστας - Αγρότης 

· Τουριστικό γραφείο - Alimonostravel - Ευγενία Αλοιμόνου 

· Τουριστικό γραφείο - Malliaris travel 

· Τυροκομείο - Ρουγγέρη Αγγελική 

· Tinos Food - Ψάλτης Λευτέρης 

· Φούρνος Το Σπιτικό - Αντώνιος Φόνσος & Λουκριτία Άνδροβικ Σωματείο ‘Οι Φίλοι της Τήνου’ 

‘TinosFoodPaths’: Δράση των Καταστημάτων Εστίασης Τήνου ΥΓ. Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο ‘ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ’ δημιουργήθηκε το 2005 από μια ομάδα ανθρώπων που επισκέφθηκαν, αγάπησαν το νησί της Τήνου και το επέλεξαν για μόνιμο τόπο των διακοπών τους. Σκοπός του σωματείου είναι να οργανώνει δρώμενα πολιτιστικού ενδιαφέροντος στηρίζοντας παράλληλα την εκπαίδευση και την υγεία του νησιού. Στην 15ετη πορεία του έχει οργανώσει μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, ιατρικές ημερίδες για την πρόληψη, δωρεές και χορηγίες στο Κέντρο Υγείας Τήνου, ενίσχυση του προγράμματος αεροδιακομιδής ασθενών. 

Αντίστοιχα η πρωτοβουλία δράσης του ‘TINOS FOOD PATHS’ ξεκίνησε το 2015 από μια ομάδα επιχειρηματιών εστίασης του νησιού με στόχο να συνδεθεί η ιστορία του τόπου με την γεύση και η Τήνος να εδραιωθεί ως γαστρονομικός προορισμός. Η ομάδα αυτή μεγάλωσε και σήμερα συμμετέχουν επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους του τουρισμού, των προμηθειών και της αγροτικής παραγωγής, παράλληλα μετράει περισσότερους από 400 μοναδικούς εθελοντές. Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Φραμπασκάλη και Βαγγέλη Ζαλώνη για το φωτογραφικό υλικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια