Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

//

Πρόσφατες Ειδήσεις

/latest

Τήνος: 6 γονείς ζητούν λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των παιδιών του νηπιαγωγείου

Επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς και προς τους Βουλευτές του νομού, έστειλαν 6 γονείς από την Τήνο οι οποίοι ζητούν να λυθεί το πρό...

Διαβάστε επίσης

Επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς και προς τους Βουλευτές του νομού, έστειλαν 6 γονείς από την Τήνο οι οποίοι ζητούν να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών για τα παιδιά τους τα οποία πρέπει υποχρεωτικά να πάνε στο νηπιαγωγείο.


Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Κο Καφτηράνη Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Κα Παραμυθιώτου Διευθύντρια Περιφ/κής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Αιγαίου

Κα Δεληγιάννη ,Έπαρχο Τήνου

Κ. Λεονταρίτη ,Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Βουλευτές Ν.Κυκλάδων

Τοπικό Τύπο

Μέσα Κοινωνκής Δικτύωσης

Αξιότιμες/οι Κυρίες Κύριοι

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσουμε για το θέμα της μεταφοράς των παιδιών μας προς κι από το Νηπιαγωγείο Εξωμβούργου στην Καλλονή Τήνου και να σας ζητήσουμε την επείγουσα ενεργοποίησή σας προς την επίλυσή του.

Είμαστε έξι οικογένειες μόνιμων κατοίκων σε οικισμούς της ενδοχώρας. Η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική , καθώς κι η μεταφορά των μαθητών από την πολιτεία, των οποίων αδυνατούν οι οικογένειες κι η κατοικία τους απέχει πέραν των 1.200 μέτρων από το νηπιαγωγείο .

Εμείς οι γονείς των επτά ( 7) μαθητών, ζητάμε να βρεθεί σύντομα, οριστική λύση .

Σας αναφέρουμε ότι η επίμονη όχλησή μας κι ενημέρωση για τη κάθε περίπτωση ξεχωριστά – είτε τηλεφωνική , είτε με φυσική παρουσία- με τον υπεύθυνο διευθυντή του τμήματος προμηθειών της περιφέρειας Ν. Αιγαίου Κ. Γιώργο Παπαμανώλη, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα ως σήμερα.

Οι προτεινόμενες λύσεις του Κ. Παπαμανώλη εκ του προχείρου, του τύπου:
  1. αλλάξτε τόπο κατοικίας και ζητήστε μετεγγραφή στην πόλη και επιδότηση ενοικίου από την περιφέρεια.
  2. θα δοθεί γονεϊκή μέριμνα σε γονείς, που δεν διαθέτουν καν αυτοκίνητο ή διαθέτουν μόνο ένα, με το οποίο μεταβαίνουν στην εργασία τους,
  3. Να μεταφέρονται με λεωφορείο, που δεν συμπεριλαμβάνει τους 4 οικισμούς.

Όλα τα παραπάνω δεν μας διευκολύνουν με κανένα τρόπο.

Η πολιτεία οφείλει να μεριμνά ισότιμα για όλους τους μαθητές. Τα παιδιά μας το αξίζουν κι εμείς το απαιτούμε. Ο Δήμος Τήνου φρόντισε έγκαιρα να προετοιμάσει το νηπιαγωγείο, προσέλαβε και καθαρίστρια. Θέλουμε επειγόντως επίλυση του ζητήματος από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για τους παρακάτω λόγους:
  1. Υπάρχει παιδί ευπαθούς ομάδας, μονογονεϊκής οικογένειας με παράλληλη στήριξη, που δεν έχει μέσο μεταφοράς.
  2. Εργαζόμαστε, αλλά και δεν διαθέτουμε όλοι οι γονείς δεύτερο αυτοκίνητο, ούτε υπάρχει δυνατότητα αποχώρησης από την εργασία μας.
  3. Πληρούμε τους όρους που ορίζει ο νόμος, έχουμε καταθέσει: α. αιτήσεις στο νηπιαγωγείο προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Κυκλάδων από το Μάιο, β. Βεβαιώσεις χιλιομετρικής απόστασης, σύμφωνα με τις οποίες οι οικείες μας απέχουν από το Νηπιαγωγείο από 1.500 μέτρα ως και 9.500 χιλιόμετρα
  4. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γνωρίζει και παρέλαβε έγκαιρα τα αιτήματά μας, ήδη από τον Ιούνιο.
  5. Στην προκήρυξη της περιφέρειας Ν. Αιγαίου δεν συμπεριλήφθηκε το δρομολόγιο ως έχει (αντίθετα, έγινε προκήρυξη ενός δρομολογίου προ πενταετίας).
  6. Ζητάμε μεταφορικό για επτά παιδιά από 4 οικισμούς.

Επιθυμούμε να μεταφερθούν τα παιδιά μας νόμιμα με ασφάλεια με τη φροντίδα της πολιτείας, ως ορίζει ο νόμος κι έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα. Σας ζητούμε να μεριμνήσετε σύντομα για να φοιτήσουν τα παιδιά μας κανονικά στο νηπιαγωγείο.


ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΒΙΔΑΛΗΣ ΙΩΣΗΦ

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΚΟΨΟΜΙΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΑΠΕΡΓΗ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΑΓΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια